Barens special berusar fortfarande – 20 år senare

Klockan 10.46 den 12 december för 20 år sedan kom han till jorden och förändrade mitt liv för alltid. Den starka cocktail av känslor som varje förälder, i total omedvetenhet, berusad av välkomstdrinkens bubblor, sveper i sig och aldrig nyktrar till ifrån, var jag helt obekant med. Någon hällde i mig denna cocktail utan att jag märkte det och jag var totalt oförberedd på effekten: en makalös mix av lycka, oro, förundran, glädje, beskyddarinstinkt, stolthet, maktlöshet, nyfikenhet och sanslös kärlek.

Att jag gett liv till ett mirakel kände jag direkt. Men det skulle dröja tre dagar innan jag, under stor dramatik, fick insikten att det också var ett hjärtebarn jag satt till världen. Och det skulle dröja många år innan jag till fullo förstod vilken fantastisk gåva jag fått genom att bli mamma till denna mirakelpojke.

För första gången under alla dessa år kunde jag idag inte väcka honom på hans födelsedag med sång, frukostbricka och paket. Just denna dag, hans 20-årsdag. Märkligt och lite ledsamt. Men känslan uppvägs av en outsäglig tacksamhet över att just jag fick bli denna vackra, starka, fantastiska pojkes mamma. Hans dramatiska början och många gånger tuffa fortsatta resa har gjort även mitt liv dramatiskt och många gånger smärtsamt. Åh, alla gånger jag önskat att hans svårigheter kunde läggas på mig istället, att jag hade kunnat bära dem i hans ställe. Jag har stått vid hans sida och sett honom kämpa utan att kunna göra något. Det har varit tufft men också fantastiskt att få uppleva hur han tagit sig igenom svårigheter, som de flesta människor inte kommer i närheten av under en hel livstid, och med otrolig styrka och kämparglöd formats till en stark, kärleksfull och självständig ung man med stora framtidsplaner. Alla som känner honom vet att han sprider positiv energi, livsglädje, optimism och skratt. Det går helt enkelt inte att vara nedstämd i hans närvaro. Han är livsglöd och framtidshopp personifierad.

Den där cocktailen, som jag ovetande svepte för 20 år sedan, var inte blandad enligt det vanliga recepet. Den innehöll en massa fler ingredienser än de cocktails de flesta föräldrar får i sig och den var starkare och gav större effekt. Och jag är så tacksam för att just jag fick barens special.

Tack, David, för att du gör mitt liv så rikt, mina tankar så ljusa och mitt hjärta så fyllt av kärlek. Så glad att vara din mamma.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam