Män man inte ska bli kär i

En vän berättade om sin kärlek till en gift man. Kärleken var ömsesidig, men han hade valt att stanna i sitt äktenskap. Min väns dröm om en gemensam framtid var över. Så sorgligt. För alla. För min vän förstås, som hade hoppats. Men också för mannen och frun, som uppenbarligen inte har det fantastiska äktenskap som de antagligen önskar.

Vissa säger att man ska strunta i kravlistor och vara öppen för någon som kanske faller helt utanför den ram man satt upp, när man söker en partner. Ja, urvalet blir ju definitivt större. Och jag tror att man kan hitta oanat fin kärlek om man kastar kravlistan och vågar öppna sitt sinne. Men vägen dit kan sannerligen vara skumpig!

Jag har ett antal väninnor som befinner sig i samma situation som jag, det vill säga har separerat från ett långt förhållande och gärna vill, kanske inte just nu men så småningom, leva i en kärleksrelation igen. Det ser lite annorlunda ut på partnermarknaden när man är runt 50 jämfört med när man var runt 25, har jag och mina väninnor krasst konstaterat. Där finns varannanveckaspappor, exgifta som ligger i bitter fejd med sin exfru och män som blivit avsevärt mer gubbiga än vi har blivit tantiga. Men sådana saker går att hantera eller ha överseende med om allt annat stämmer. Däremot finns det några omständigheter som nästan garanterat ger trubbel. Här är min lista över män som man bör akta sig för att bli kär i:

 • Män som är så desperata att hitta någon så de pratar om att synka barnveckor redan på första dejten.
 • Män som dejtar flera kvinnor samtidigt, utan att tala om det.
 • Män med trasiga själar som behöver en terapeut mer än en partner.
 • Gifta män som gärna har en affär vid sidan om men som, när det ställs på sin spets, inte vill lämna sin trygga tillvaro med frun, även om äktenskapet lämnar en del övrigt att önska (Så klart, för vem går in i en otrohetsaffär om man lever i en underbar relation?).

(Den sista punkten behöver du förstås inte bry dig om, om du själv är ute efter en affär eller föredrar att vara med en man som aldrig kommer ställa några krav på dig.)

Bakgrundskontrollen bör vara gedigen innan man ger sig hän och kastar sig in i förälskelsebubblan. Som till exempel:

 • Gör kreditkontroll
 • Begär utdrag ur brottsregistret
 • Säkerställ att han inte har missbruksproblem av något slag
 • Be om personbevis eller annat för att säkerställa att han är ogift

Cyniskt? Ja, fruktansvärt! Men sanningen är egentligen den att jag fortfarande tror på den där rosaskimrande kärleken, trots de smällar jag själv och mina väninnor fått. Och jag tänker inte begära utdrag ur brottsregistret om Han dyker upp. Men kanske ett personbevis…

 

3 svar på ”Män man inte ska bli kär i”

 1. 🙂 Man kan finna en partner på de mest konstiga sätt och platser, som du vet.
  Fler borde göra som jag och bjuda hem sig själv på middag för att kolla läget, då om inte förr avslöjas alla hemligheter som barn, fru och husdjur åtminstone. Finns det musik och böcker i huset är det en bonus förstås. Liksom en grill och ett välfyllt kylskåp och skafferi.
  Lycka till! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam