Den magiska gränsen

Idag inleder jag min sista vecka som fyrtio någonting. Nästa söndag passerar jag den magiska gränsen. Måndag 8 april kommer jag vara dubbelt så trött som nu, ha hundra nya rynkor, ha avsevärt sämre minne och känna ett tvång att dagligen kolla väderleksprognosen (ja, för mig är att ha total koll på kommande väder, även om man inte ska göra något speciellt som att åka ut på sjön, synonymt med att vara gammal!).

Nja, antagligen inte. Jag kommer sannolikt vara ganska lik den Charlotte jag är idag. Tack och lov har den åldersnoja som jag lidit av på sistone helt försvunnit. Faktum är att det känns rätt bra att fylla 50. Riktigt bra, till och med. Jag är alldeles proppfull av livserfarenheter som blivit till klokhet. Jag har tre underbara barn, som ger mig så mycket glädje, energi, stöd och kärlek. Jag har fina vänner, som gillar mig för den jag är. Jag har ett kul jobb och underbara kollegor. Jag är nästan frisk; håller tummarna för att min kroniska sjukdom håller sig i schack. Jag har massor av kärlek i mitt liv, både från mig själv och från andra. Och jag är fortfarande ganska snygg (även om det inte betyder något på djupet, så är det rätt kul.)
 

Det enda som inte är så roligt är att jag så gärna hade velat fira denna magiska gräns. Senast jag firade en jämn födelsedag var när jag fyllde 25, och det är inte ens jämnt. Varje gång jag fyllt jämnt har jag varit i någon sorts kris eller så har det inte passat med något stort firande. Så egentligen är det dags för ett jätteparty, särskilt som fester är något av det bästa jag vet. Men tyvärr är mitt liv lite för rörigt just nu. Jag orkar inte fixa den där jättefesten. Inte ens någon liten tebjudning, för att vara ärlig. Trots att jag tycker det är lite tråkigt har jag förlikat mig med detta. Jag kommer igen! Vem har sagt att man inte kan ha värsta 50-årsfesten när man fyller 51?

Till dess ska jag ta hand om mig själv och bringa reda i oredan. Och njuta av min klokhet, mina rynkor och all kärlek som omger mig.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam