Passion – annars får det vara

För tre år sedan, när jag hade kommit till insikt om att jag behövde förändra mitt liv, bestämde jag mig för ett ledord. Jag gjorde det på inrådan av en vän, som valt ett ledord när hon gick igenom samma sak som jag. Ledordet skulle ringa in det som är allra viktigast för mig i livet för att jag ska känna mig levande och vara en guidande stjärna i små och stora val i livet. Jag bestämde mig för ordet passion.

Passion handlar för mig om att vara sig själv fullt ut. Att våga chansa, välja att njuta, att tillåta sig att vara. För att kunna göra det måste du veta vad du brinner för. Alla har vi olika saker som får oss att bli engagerade och hängivna. Det som gör mig brinnande passionerad kanske får dig att inte mer än höja på ögonbrynen.

Det kan ta tid att hitta sin passion. Vi tror ofta att yttre omständigheter som ekonomi och vad andra ska tycka är de största hindren. Visst kan det finnas yttre hinder, men de största hindren finns inom dig. All förändring börjar inifrån dig själv. Du måste lära dig att se dina inre hinder och att hantera dem. Då kommer det vara mycket lättare att övervinna yttre problem.

Mitt ledord hjälper mig att fokusera på det jag behöver. Jag läser, skriver, lyssnar på musik, sjunger, yogar, umgås med människor som ger mig energi. När jag till exempel ska välja vad jag ska läsa och vilka jag ska umgås med har jag mitt ledord som guide. Det leder mig till texter, musik, upplevelser och möten fulla av starka känslor. Av alla slag, ska jag säga. Inte bara härliga, utan också smärtsamma känslor. Men de är äkta. Och de får mig att känna mig levande.

När vi hittar vår passion och väljer att leva passionerat blir vi mer oss själva och kan inspirera andra att göra detsamma. På så sätt kan du bidra till världen omkring dig. Du ger inte bara dig själv ett roligare och mer spännande liv, utan du hjälper andra att också få det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam